Familiekogebogen.dk

Vi giver dig hverdags opskrifter

Opskrifter

mørbradgryde

ingredienser

– 1 svinemørbrad (skåret i grove stykker)

– 200 gram bacon (i tern)

– 250 gram champignon (i skiver)

– 1 stort løg (hakkes groft)

– 3 teskefulde paprika

– 4 deciliter piskefløde

– 1 dåse hakkede tomater

– 2 spiseskefulde tomatpasta

– 2 spiseskefulde engelsk sauce

– Salt og friskkværnet peber

– 1 håndfuld persille

– 3 pølser (skåret i mindre stykker)

fremgangsmåde

forvarm gryden

Forvarm en stor gryde ved at tilsætte lidt olie og varme den op. Du kan også bruge en gryde med låg, hvis du har det.

rist baconen

Rist baconen i den varme gryde til den er sprød og brun. Lad baconen afdryppe på et stykke papir.

brun mørbraden

Skær mørbraden i grove stykker og brun dem i gryden, til de har fået en stegeskorpe. Tag kødet op på en tallerken.

brun løg og champignon

Skær løget i grove stykker og brun det sammen med champignonene i gryden. Tilsæt krydderier, tomatpure, fløde og hakkede tomater. Lad det småsimre sammen med mørbradstykkerne i ca. 20 minutter.

tilsæt cocktailpølser

Tilsæt cocktailpølserne til gryden og lad det simre i yderligere 10 minutter.

servering

Server mørbradgryden med ris eller kartoffelmos. Du kan også servere en let salat til, f.eks. hakket salatblade med tomat, agurk, peberfrugt og rødløg vendt i olivenolie og krydderier.

tips og variationer

lav en stor portion

Mørbradgryde kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet, og den smager kun bedre på dag to.

undgå at koge for længe

Mørbrad er en mager udskæring, så så snart kødet er gennemsteg, er det mørt og klar til servering.

tilføj grøntsager

Du kan sagtens tilføje flere grøntsager, f.eks. gulerødder, rød peberfrugt og squash, hvis du vil have en mere fyldig ret.

server med vin

Server en let rødvin, som typisk en pinot noir, til mørbradgryden.