Ingredienser til vaniljeis med hvid chokolade
– 3 æggeblommer
– 1 1/2 cup sukker
– 1 cup hele mælk
– 1 cup fløde
– 1 tsk vanilleekstrakt
– 100g hvid chokolade, hakket
– Valgfrit: mandelsplitter eller andre toppings
Forbered isblandingen
– I en stor skål, pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig og lys masse.
– I en anden skål, varm mælken og fløden op i en gryde over lav varme, uden at det koger.
– Tilsæt vanilleekstrakt til mælkeblandingen og rør godt.
– Hæld langsomt den varme mælkeblandning i æggeblommeblandingen under konstant piskning.
Køl og frys isblandingen
– Lad blandingen køle af til stuetemperatur.
– Hæld derefter blandingen i en ice cream maker og kør efter fabrikantens anvisninger.
Indarbejd hvid chokolade i isen
– Når isen er næsten færdig i ice cream makeren, tilsæt hakket hvid chokolade.
– For at gøre det mere interessant, kan du lave en ‘chokoladestrøm’ ved at varme en lille mængde hvid chokolade i en mikrobølgeovn eller over vandbad, indtil den er smeltet.
– Hæld den smeltede chokolade i isen i strømme, mens den stadig er i ice cream makeren. Dette skaber en marmeret effekt.
Servering af din hjemmelavede is
– Når isen er færdig, hæld den i en vaffel eller et andet ønsket skål.
– Dekorér med mandelsplitter eller andre valgte toppings.
Denne familievenlige opskrift på vaniljeis med hvid chokolade er perfekt til hyggelige sommeraftener og kan nydes af både børn og voksne. Den marmerede effekt af hvid chokolade giver både et visuelt og smagsmæssigt pift, som hele familien vil elske.