Unik tapas opskrift: Pan con tomate y croquetas de jamón con huevos rotos
Indhold
Stjerner
Ingredienser:
Til pan con tomate:
4-6 skiver af sprødt brød (fortrinsvis baguette)
2 store tomater, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1/4 kop olivenolie
Salt og peber efter smag
Valgfrit: skinke, tørret kød eller ost til topping
Til croquetas de jamón:
1 kop skinke, finthakket (iberisk skinke eller lignende)
1/2 kop hvedemel
1/2 kop mælk
1 æg, let pisket
1/4 kop revet ost (Manchego eller lignende)
1/4 kop rasp
Olivenolie til stegning
Til huevos rotos:
4 æg
4 skiver skinke eller tørret kød
1 kop stegte kartofler (patatas bravas stil)
Salt og peber efter smag
Unik tilberedningsmetode:
Pan con tomate:
Grillet brød: Forvarm en grill eller grillpande til middelhøj varme. Grill brødskiverne, indtil de er let ristede og har grillstriber.
Tomatblanding: I en skål blandes de hakkede tomater, finthakket hvidløg, salt og peber.
Samling: Gnid de grillede brødskiver med hvidløg og dryp med olivenolie. Top hver skive med tomatblanding og eventuelt skinke, tørret kød eller ost.
Croquetas de jamón:
Skinkeblanding: I en skål blandes den hakkede skinke, mel og et nip salt og peber. Tilsæt gradvist mælk, mens du rører, indtil blandingen danner en tyk pasta.
Tilføjelse af æg og ost: Bland i det piskede æg og den revne ost, indtil det er godt kombineret.
Formning af croquetas: Form blandingen til små cylindriske former.
Panering: Dyp hver croqueta i rasp for at dække jævnt.
Stegning: Steg croquetas i varm olivenolie, indtil de er gyldenbrune og sprøde. Afdryp på køkkenrulle.
Huevos rotos:
Stegte kartofler: Forbered patatas bravas stil stegte kartofler efter egen præference.
Stegte æg: Steg æggene i en pande med en blød blomme.
Samling: Anbring en portion stegte kartofler på en tallerken, top med en skive skinke eller tørret kød og derefter et stegt æg på toppen. Bryd blommen, så den løber over kartoflerne og skinken.
Unik tvist:
Kombineret servering: Arranger pan con tomate skiver på en tallerken eller individuelle tallerkener. Placer et par croquetas de jamón ved siden af hver brødskive. Til sidst tilføjes en portion huevos rotos ved siden af croquetas.
Forbedring af saucer: Server croquetas de jamón med en side af alioli eller bravas sauce til dypning.
Dette kombinerede tapasret tilbyder forskellige teksturer og smagsoplevelser, hvilket gør det til en unik og tilfredsstillende tapasoplevelse for hele familien. Den grillede brød med frisk tomat, sprøde skinkecroquetas og de rige, bløde æg over stegte kartofler skaber en harmonisk og lækker tapasret.