Ingredienser
– 5 små rødløg
– 1 1/2 dl. klar eddike
– 1 dl. vand
– 100 g. sukker
– 10 peberkorn
– 2 laurbærblade
– Evt. atamon til at skylle glasset
Forberedelse af løgene
– Skær top og bund af rødløgene, men skær så lidt af roden, at løget stadig hænger sammen forneden.
– Skræl ‘papiret’ af løget. Gør det eventuelt under lidt rindende vand for en nem, blød skal.
– Snit rødløget i tynde både eller skiver, enten på langs eller på tværs, alt efter hvad du bedst kan lide.
Lage
– Kog æbleeddike, vand og sukker op i en gryde med stjerneanis og sorte peberkorn til sukkeret er opløst.
– Find dit patentglas frem og sæt en kedel vand over at koge.
– Hæld en lille sjat atamon i glasset og låget. Skold glasset med det kogende vand, og hæld det derefter ud.
Sylte
– Kom de snittede rødløg i det varme, skyllede glas.
– Hæld den varme lage over rødløg og lad dem trække på køl indtil brug.
Køleskabsbehandling
– De syltede rødløg kan holde sig i mindst 3-4 uger i køleskabet.
Tips
– Prøv at spice syltede rødløg lidt op, de kan nemt varieres med krydderurter, hvis det lige skal være ekstra lækkert.
Se også mine populære opskrifter på
– Syltede hvidløg med dild – lækkert tilbehør
– Kryddersild med syltede rødløg, timian og æbler
– Løgsalat – nem og lækker salat med løg og pære
– Løgsuppe (opskrift på lækker suppe med løg)