– 250g mørk chokolade (min. 70% kakao)
– 250g fløde
– 200g sukker
– 4 æggeblommer
– 2 æggehvider
– 1 tesked vanilleessens
– 200g marcipan
– Frisk frugt (f.eks. jordbær, hindbær) til pynt
Rul marcipanen ud til en tykkelse på ca. 3 mm. Brug en cookie cutter eller et glas til at skære små cirkler ud. Saml de resterende marcipanrester og rul dem ud igen for at få så mange cirkler som muligt.
Smelt chokoladen i en varm vandbad eller i en mikrobølgeovn i korte intervaler, omrøring mellem hver varmebehandling. Når chokoladen er smeltet, tilsæt fløde, sukker, og vanilleessens. Rør godt og lad blandingen afkøle lidt.
Pisk æggeblommerne med en elpisker til de er lette og luftige. Pisk æggehviderne til de danner stive toppe.
Fold æggeblommerne forsigtigt ind i den afkølede chokolademasse med en spatel. Sørg for at blandingen forbliver luftig.
Fold de stive æggehvider ind i chokolade-æggeblomme-blandingen med en spatel, vær forsigtig for ikke at tabe luften.
Læg en marcipancirkel på en tallerken eller dessertplatte. Anbring en spiseskefuld af chokoladeblandingen oven på marcipancirklen. Top med en anden marcipancirkel. Tryk lidt for at sikre, at de to cirkler holder sammen.
Pynt med frisk frugt og eventuelt en lille dråbe chokoladesovs eller flødeskum. Server straks eller opbevar i køleskabet i op til en dag før servering.
Brug af cookie cutter giver en mere uniform og visuelt appellerende dessert. De dobbelte marcipancirkler giver en tydeligere teksturkontrast mellem den cremede chokolade og den faste marcipan. Tilføj frisk frugt som pynt for en frisk og farverig touch, der vil glæde både børn og voksne.