Ingredienser
– 1 kg kartofler – 2 løg – 10 wienerpølser – 1 spsk smør – 1 spsk paprika – 1 dl koncentreret tomatpuré – 2 dl mælk – 1 dl piskefløde – 1 tsk æblecidereddike – 1 spsk olivenolie – 1 tsk salt – 1 tsk sort peber – 1 håndfuld purløg, fintklippet
Kog kartoflerne
Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i let saltet vand i ca. 8 minutter. De skal være møre, men stadig faste.
Pil og hak løgene
Pil løgene og hak dem fint.
Smelt smørret
Smelt smørret i en gryde eller en stor pande.
Steg løgene
Steg løgene i smørret.
Tilsæt pølser og paprika
Tilsæt pølserne og paprika. Lad det stege et par minutter.
Tilsæt tomatpuré
Tilsæt tomatpuré og rør godt rundt.
Bland mælk og fløde
Bland mælk og fløde i. Vend forsigtigt kartoflerne i.
Smag til
Smag til med salt, peber og æblecidereddike, så retten får den rigtige smag.
Servering
Server med fintklippet purløg og evt. tilbehør som dampet broccoli eller grønne ærter.
Tips til en perfekt svensk pølseret
– Kartofler: Hvis kartoflerne bliver for udkogte, risikerer du at den svenske pølseret bliver smattet. – Grøntsager: Du kan tilføje ekstra grøntsager som gulerødder eller rød peberfrugt til at give retten mere grøn smag. – Pølser: Røde pølser kan også bruges, men wienerpølser er anbefalet for deres bedre kvalitet. – Fryse: Retten kan fryses, men det er bedst at den er frisklavet, da kartoflerne kan blive smattede ved optøning og opvarmning.