Der er intet, der slår duften og smagen af nybagte boller. Uanset om det er til morgenmad, frokost eller eftermiddagskaffe, så er hjemmebagte boller altid en succes. Denne opskrift på boller er nem at følge og garanterer bløde, luftige boller, der vil begejstre både børn og voksne.
Opløs gæren i sukkeret og saltet i en skål. Tilsæt den varme mælk og smeltede smør, og rør godt. Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen, enten med håndkraft eller i en maskine, til dejen er glat og blank. Gem lidt mel til æltning, hvis nødvendigt.
Form dejen til en samlet masse og læg den i en ren skål. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter til en time, eller i køleskabet natten over.
Tag dejen ud på køkkenbordet og del den i to dele. Skær hver del i 9 lige store stykker (ca. 60 gram pr. styk). Form hver stykke til en bolle og læg dem på to bageplader med bagepapir, med god afstand mellem bollerne.
Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem hæve i yderligere 30 minutter til en time.
Rør 1 æg sammen med 2 spiseskefulde vand og 1 nip salt. Pensl bollerne forsigtigt med ægblandingen. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader C (varmluft) i ca. 12 minutter, eller til de er gyldne på overfladen.
Tag de færdigbagte boller ud af ovnen og lad dem køle lidt af på en rist.
Disse boller er perfekte til både hverdagsbrug og særlige anledninger. Tilsæt eventuelle kerner eller tørrede frugter, hvis du ønsker en sundere eller mere fyldig variant. Bollerne kan også tilpasses til diverse kostbehov, såsom glutenfri eller veganske boller, ved at udskifte nogle af ingredienserne.
Nu hvor du har den perfekte opskrift på boller, er der ingen undskyldning for ikke at prøve dem. De er nemme at lave, kan tilpasses på mange måder, og vil helt sikkert blive et hit i din familie. Server dem varme med smør, syltetøj eller ost, og nyd dem til ethvert måltid. God fornøjelse med bagningen!