Familievenlige Æble-Kanel Muffins
Der er noget ganske særligt ved duften af nybagte muffins, der fylder huset, ikke mindst når de er fyldt med den lækre kombination af æble og kanel toppet med en sprød streusel. Disse æble-kanel muffins er den perfekte tilføjelse til enhver familiemorgenmad eller som en hurtig snack til ungerne efter skoletid.
Kreative Muffin Varianter
Gennembruddet i muffin-verdenen kommer fra de uendelige muligheder for variationer. Med denne grundopskrift på æble-kanel muffins kan du nemt tilpasse og lege med smagene. Tilføj chokoladechips for en ekstra sød tand eller bland dine yndlingsnødder i dejen for lidt ekstra crunch. De oplagte muligheder gør, at disse muffins kan gøres din helt egen.
Særlige Træk ved vores Muffins
En af de unikke kvaliteter ved disse muffins er den rigelige streusel topping. Streuselen tilføjer ikke kun en dejlig tekstur, men også en sødme, der perfekt komplementerer de let syrlige æbler og varme krydderier. Derudover kan du puste lidt liv i smagen ved at tilføje 1-2 spsk. æblecider i den våde blanding, som giver en ekstra dimension til smagen.
Muffins Opskrift: Ingredienser
- 2 1/4 kopper (286 gram) hvedemel
- 1/2 kop (100 gram) sukker
- 1/4 kop (50 gram) brun farin
- 1/2 teskefuld fint salt
- 1 spiseskefuld bagepulver
- 1 kop kærnemælk, ved stuetemperatur
- 113 gram smeltet usaltet smør, afkølet
- 2 store æg, ved stuetemperatur
- 1 teskefuld vaniljeekstrakt
- 1 1/2 kop hakkede æbler (som f.eks. Granny Smith)
- 1 teskefuld stødt kanel
- Streusel Topping:
- 1/2 kop (64 gram) mel
- 1/2 kop (100 gram) pakket lys brun farin
- 1/2 teskefuld kanel
- 5 spiseskefulde (71 gram) koldt usaltet smør, skåret i små stykker
Trin-for-Trin Fremgangsmåde
Forberedelse
Forvarm ovnen til 200°C og placer bagepapir i en standard muffinsform.
Tørre Ingredienser
I en stor skål, pisk mel, sukker, brun farin, salt og bagepulver sammen. Sæt skålen til side.
Våde Ingredienser
Slå kærnemælk, smeltet smør, æg og vaniljeekstrakt sammen i en målekande.
Deje
Hæld de våde ingredienser i de tørre og rør til kun få melstriber forbliver. Fold herefter de hakkede æbler og kanel i.
Streusel Topping
I en mindre skål, bland mel, brun farin og kanel til streusel sammen. Skær smørret ind, indtil blandingen er grov og grynet.
Bagning
Fordel dejen jævnt mellem muffinsforme og drys hver muffin med streusel, tryk det let ned til dejen. Bag i 20-25 minutter eller indtil en tandstikker kommer ud ren.
Nedkøling
Lad muffinsene køle i formen i 5 minutter, overfør derefter til en bagerist for at afkøle helt.
Tips til Servering og Variationer
Server dine muffins med en varm kop kakao eller som en lækker side til morgenkaffen. For den eventyrlystne bager, prøv at eksperimentere med andre krydderier eller tilsætninger som havregryn i streuselen for en endnu mere robust smag.