Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/meszxqnvyr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/meszxqnvyr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Klassiske Rasmus Klump pandekager for hele familien - Familiekogebogen.dk
Opskrifter

Klassiske Rasmus Klump pandekager for hele familien

Opdag hemmeligheden bag de klassiske rasmus klump pandekager, som hele familien vil elske. Denne opskrift giver tips til variationer og serveringsforslag, der vil glæde både store og små pandekage-elskere.

Klassiske Rasmus Klump pandekager for hele familien
Af Kokken 26. oktober 2024

Pandekager bringer ofte minder frem hos mange, der har nydt dem både til morgenmad og som dessert. Rasmus Klump pandekager er blandt de mest elskede varianter i Danmark. Disse pandekager er så alsidige, at de kan serveres til både hverdag og fest. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan lave disse klassiske pandekager derhjemme med en opskrift, der vil glæde hele familien.

Ingredienser du skal bruge

For at lave Rasmus Klump pandekager har du brug for følgende ingredienser:

  • Hvedemel: 300 g
  • Æg: 4 stk
  • Mælk: 750 ml (kan erstattes med havredrik eller kærnemælk)
  • Smør: 60 g (eller olie)
  • Sukker: 2 spsk
  • Salt: 0.5 tsk
  • Vaniljesukker: 2 spsk
  • Kardemomme: 1 tsk (valgfrit)
  • Bagepulver: 0.5 tsk (valgfrit)
  • Sirup: 3 spsk (valgfrit, til servering)

Køkkenets tryllekunst: hvordan laver man perfekte pandekager

Sådan gør du for at skabe Rasmus Klump pandekager:

1. Forbered dejen

I en stor skål, pisk æg og mælk sammen, indtil det er godt blandet. Tilsæt smeltet smør eller olie og pisk det ind. I en anden skål, bland hvedemel, sukker, salt, vaniljesukker, og kardemomme. Rør de tørre ingredienser i æggeblandingen.

2. Hvile dejen

Lad dejen hvile i køleskabet i 15-30 minutter. Dette hjælper med at sikre, at konsistensen er både glat og fri for klumper.

3. Steg pandekagerne

Opvarm en mellemstor pande og smør let med smør. Hæld en passende mængde dej på panden og drej for jævn fordeling. Steg ved middel varme, indtil pandekagerne er gyldenbrune på begge sider. Vend forsigtigt, når de er klar.

Nyd lækkerierne: serveringsmuligheder

Hold pandekagerne varme under staniol eller i ovnen, indtil de skal serveres. Traditionelt serveres de med marmelade, sukker, vaniljeis eller chokoladesovs, men der er mange muligheder for at eksperimentere. Hvordan vil du nyde dine Rasmus Klump pandekager?

Uanset om det er til en søndagsbrunch med familien eller en hyggelig aften med venner, vil disse pandekager med sikkerhed blive et hit ved bordet. Så tag ingredienserne frem, følg opskriften, og nyd smagen af ægte hygge.

Hyldeblomstsaft opskrift: En Familieoplevelse

Læs også: Hyldeblomstsaft opskrift: En Familieoplevelse

Bedste Opskrift for Klatkager

Læs også: Bedste Opskrift for Klatkager