Den Ultimative Familievenlige Poke Bowl Opskrift

Indhold

Stjerner

Introduktion

Poke bowl er en ret, der stammer fra Hawaii, og har langsomt vundet hjerter rundt om i verden. Denne farverige og smagfulde skål er fantastisk til familier, da den nemt kan tilpasses enhver smag og livsstil. Med friske ingredienser og en blanding af salte, søde og krydrede noter, vil poke bowl hurtigt blive en familie favoritingrediens.

Ingredienser

For Sushi Risen

  • 2 kopper kortkornet japansk ris (gerne tamaki gold eller nishiki)
  • 2 kopper vand plus 4 spiseskefulde
  • 1 spiseskefuld sukker
  • 2 ½ spiseskefulde krydret riseddike
  • 1 spiseskefuld vand

For Marinaden

  • 2 oz sojasauce (eller tamari til glutenfri)
  • 1 oz riseddike
  • 0.5 oz mirin (eller 1 teskefuld sukker)
  • 1 teskefuld sesamolie
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 spiseskefuld hakket ingefær
  • 1 teskefuld chiliflager

For Laks Poke

  • 1 lb sashimi kvalitet laks, skåret i ½ til ¾ tomme stykker

For Sriracha Aioli

  • 1/2 kop mayonnaise
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 1 teskefuld citron eller lime juice
  • Et strejf af havsalt
  • 1-2 teskefulde sriracha

For Toppingen

  • 1 stor avocado, skrællet og skåret
  • ½ europæisk agurk, tyndt skåret
  • 1 gulerod, skrællet og tyndt skåret
  • 1/4 rødløg, tyndt skåret og skyllet under koldt vand
  • 1 kop afskallede, kogte edamame
  • 1 mango, skrællet og skåret i små terninger
  • 2/3 kop macadamia nødder, groft hakket
  • Sesamfrø til pynt

Sådan laver du det

Trin 1: Forbered sushi risen

Skyl risen grundigt for at fjerne overskydende stivelse. Læg risen i blød i vand for at hydrere kornene inden tilberedning. Kog risen efter pakkeanvisningen. Bland den kogte ris med sukker, krydret riseddike og vand. Lad den afkøle inden brug.

Trin 2: Lav marinaden

Kom sojasauce, riseddike, mirin (eller sukker), sesamolie, hvidløg, ingefær og chiliflager i en skål. Smag til og juster marinaden for at opnå en god balance af smage.

Trin 3: Mariner laksen

Skær laksen i ½ til ¾ tomme stykker, og kom dem i en skål. Hæld ca. 1/3 af marinaden over laksen og bland godt. Stil på køl i 15 minutter til 1 time, så smagen trænger ind i fisken.

Trin 4: Forbered toppingen

Skær agurken og guleroden tyndt. Læg skiverne sammen og skær på tværs for at lave tynde juliennes. Skyl rødløget under koldt rindende vand for at mildne dets skarpe smag. Skær avocadoen i små stykker. Skær mangoen i små terninger. Kog edamame, hvis nødvendig. Hak macadamia nødderne groft.

Trin 5: Lav sriracha aioli

Bland mayonnaise, hvidløg, citron eller lime juice, havsalt og sriracha i en skål. Bland godt og stil til side.

Trin 6: Saml skålene

Fordel den afkølede sushi ris i 4 store skåle. Top hver skål med et udvalg af toppings: gulerod, agurk, rødløg, edamame, avocado og mango. Placer den marinerede laks i midten af hver skål. Pynt med sesamfrø, macadamia nødder og et dryp sriracha aioli. Server den resterende marinade og sriracha aioli ved siden af for ekstra smag.

Vi håber, du og din familie vil nyde denne poke bowl opskrift lige så meget som vi gør. Det er en enkel og kreativ måde at bringe noget nyt og spændende til middagsbordet på. Husk at tilpasse den efter jeres smag og dele jeres oplevelser med os!