Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/meszxqnvyr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/meszxqnvyr/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Den Ultimative Familieopskrift på Havkat - Familiekogebogen.dk
Opskrifter

Den Ultimative Familieopskrift på Havkat

Den Ultimative Familieopskrift på Havkat
Af Kokken 5. oktober 2024

Introduktion til Havkat i Familiens Måltid

Havkat er en fisk med et unikt udseende og endnu bedre smag. Med dens faste hvidkødede fileter, som mange beskriver som lidt kødfuldt, er det et fremragende valg til familiemiddage, uanset om du planlægger en fejring eller en simpel hverdagsmiddag. Med en blanding af smørstegt kål og en fyldig selleripuresauce kan denne ret nemt blive en familiefavorit.

Flammkuchen: Den Perfekte Familievenlige Delikatesse

Læs også: Flammkuchen: Den Perfekte Familievenlige Delikatesse

Ingrediensliste til Havkat og Tilbehør

For at lave denne fantastiske ret, skal du bruge følgende ingredienser:

  • 400 gram havkat
  • 6-8 blade grønkål
  • 12 stk. friske rosenkål
  • 100 gram smør til stegning og brunet smør
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 dl. tør hvidvin
  • 1 håndfuld ærteskud
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 150 gram knoldselleri
  • 50 gram smør
  • 2 dl. sødmælk
  • 1 dl. piskefløde

Forberedelse af Havkat

Begynd med at salte havkatfileten med groft salt omkring en time inden tilberedningen og lad den hvile i køleskabet. Når du er klar til at lave mad, skyl fisken med koldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Sørg for at fjerne eventuelle ben med en pincet eller ved at skære fileten i mindre stykker uden ben.

Stegning og Dampning af Kål

Skyl og riv grønkålen i grove stykker. Forbered rosenkålene ved at pille de yderste blade af. Varm smør på en pande og steg rosenkålene i cirka fire minutter, inden de lægges til side. Tilsæt derefter endnu en spiseskefuld smør på panden og svits grønkålen let. Tilsæt hvidvin og rosenkålene, og lad dem dampe i cirka fire minutter under låg.

Stegning af Havkat

Varm en pande med olivenolie og steg stykkerne af havkat på skindsiden først i 3-4 minutter. Tilsæt derefter smør og lad det bruse op, inden du vender fisken for at give den yderligere 2 minutters stegning.

Selleripuresauce

Skær knoldselleri i små stykker og sauter dem i smør, indtil de er møre. Tilsæt sødmælk og piskefløde og lad dette koge ind til en cremet konsistens. Krydr med salt og peber efter smag.

Anretning og Servering

Anret retten ved at lægge kålen på tallerkenen først, dryppet med selleripuresauce, og placere grønkål og rosenkålsblade pænt på hver side. Hæld en stribe af selleripuresaucen hen over grøntsagerne. Læg stykker af havkatten ovenpå og drys med brunet smør. Top det hele med ærteskud og afslut med flagesalt og friskkværnet peber.

Server retten straks, nyd det i godt selskab, og se, hvordan det bliver et hit rundt om bordet! Husk, at du kan justere opskriften efter jeres smag, fx tilføje gulerødder og majs for en farverig variation, inspireret fra lignende fiskeretter.

Hyldeblomstsaft opskrift: En Familieoplevelse

Læs også: Hyldeblomstsaft opskrift: En Familieoplevelse

Bedste Opskrift for Klatkager

Læs også: Bedste Opskrift for Klatkager