Opskrifter

den bedste lasagne opskrift til hele familien

den bedste lasagne opskrift til hele familien
Af Kokken 5. september 2024

ingredienser til den bedste lasagne

At lave en god lasagne starter med de bedste ingredienser. For en familievenlig ret, sørg for at have alt klar og arbejd systematisk.

kødsovs

  • 1 kg hakket oksekød
  • 2 løg
  • 2 store gulerødder
  • 3 kviste timian
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1/2 dl balsamico
  • 1 spsk brun farin
  • Olivenolie
  • Salt og peber

bechamelsauce

  • 20 g smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 5 dl sødmælk
  • 30 g frisk parmesan
  • 1 æggeblomme
  • Revet muskatnød efter ønske

lasagneplader

Friske lasagneplader

ost

30 g revet parmesan

Bedste opskrift på champignonsovs

Læs også: Bedste opskrift på champignonsovs

sådan laver du lasagne

forberedelse

Start med at hakke løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i en foodprocessor eller minihakker. Dette sparer tid og sikrer ensartede stykker.

kødsovs

Steg kødet i en stegepande med olie, til det er brunet over hele overfladen. Tilføj hakket løg og steg videre. Hæld balsamicoen på og lad det reducere, til væsken næsten er væk. Tilsæt tomatpuré og lad det stege sammen med kødet og grøntsagerne. Tilføj hakkede tomater og lad det simre i ca. 30 minutter. Smag til med salt, peber, brun farin og olivenolie.

bechamelsauce

Smelt smørret i en gryde over middel varme. Når smørret er smeltet, tilsættes melet og der røres godt rundt. Under konstant omrøring tilsættes mælken lidt ad gangen. Fortsæt med at røre, indtil saucen tykner. Smag til med friskrevet parmesan, salt, peber og en smule revet muskatnød. Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommen under omrøring.

samling af lasagne

Tag et ildfast fad og begynd med at lægge et par skefulde bechamelsauce i bunden. Læg derefter lagvis lasagneplader, kødsauce, og bechamelsauce. Gentag, indtil fadet er fyldt. Afslut med et lag bechamelsauce og drys revet parmesan på toppen.

bagning

Forvarm ovnen til 180 grader. Bag lasagnen i ca. 60 minutter, eller indtil den er gylden og sprød på toppen. Kontroller, at lasagnen er gennemvarm, før den serveres.

mulige variationer af lasagne

vegetarisk lasagne

Skift hakket oksekød ud med plantebaserede alternativer som linser eller hakket grøntsager. Brug de samme krydderier og saucer for at opnå en rig og fyldig smag.

mexicansk lasagne

Tilføj mexicanske smage ved at bruge tortillapandekager i stedet for lasagneplader. Krydr kødsovsen med spidskommen, chili og koriander, og tilføj majs og sorte bønner for ekstra fylde.

lasagne bolognese

En klassisk bolognese sauce kan erstatte kødsovsen i denne opskrift. Sørg for at lade bolognesen simre langt nok tid til at udvikle smagen fuldt ud.

Lækker opskrift på koldhævede burgerboller

Læs også: Lækker opskrift på koldhævede burgerboller