Opskrifter

Butter chicken opskrift

Butter chicken opskrift
Af Kokken 5. september 2024

Ingredienser til butter chicken

Butter chicken er en fantastisk familieret, der kombinerer saftige kyllingestykker i en cremet og aromatisk sauce. For at få den autentiske smag er det vigtigt at bruge de rigtige ingredienser.

Marinade

  • 1/2 cup plain yoghurt, full fat
  • 1 spsk. limejuice
  • 1 tsk. gurkemejepulver
  • 2 tsk. garam masala
  • 1/2 tsk. chilipulver eller cayennepeberpulver
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 2 fed knust hvidløg
  • 750 g kyllingelårfileter, skåret i mundrette stykker

Sauce

  • 2 spsk. (30 g) ghee eller smør
  • 1 cup tomatpassata (også kendt som tomatpuré)
  • 1 cup tung/fløde
  • 1 spsk. sukker
  • 1 1/4 tsk. salt

Topping

  • 1/2 spsk. tørrede bukkehornblade, knust mellem hænderne
  • 3 spsk. finthakket koriander
Bedste opskrift for stegt flæsk på grill

Læs også: Bedste opskrift for stegt flæsk på grill

Hvordan man laver butter chicken

Dette er en klassisk ret, der tager lidt tid at lave, men resultatet er det hele værd. Følg disse trin for at skabe en smagfuld butter chicken, der vil glæde hele familien.

Marinering af kød

Bland yoghurten, limejuicen, gurkemejen, garam masalaen, chilipulveret, spidskommenet, ingefæren og hvidløget i en stor skål. Tilsæt kyllingen og sørg for, at alle stykker er godt dækkede af marinaden. Dæk skålen og lad kyllingen marineres i mindst to timer – helst natten over i køleskabet for den bedste smag.

Forberede saucen

Smelt ghee eller smør i en stor gryde over middels varme. Tilsæt finthakkede løg og rist dem, indtil de er gyldne. Dette trin er vigtigt for at udvikle en dyb og rig smag i retten. Tilsæt derefter tomatpassata og lad det simre i 30 minutter med låg på. Rør jævnligt i saucen for at sikre, at den ikke brænder på.

Kokning af kød

Fjern marineret kylling fra skålen og tilsæt den til gryden med løgene. Kog kyllingen i ca. 10 minutter, eller indtil den er godt gennemstegt. Tilsæt tomatpassata og fortsæt med at koge i yderligere 30 minutter med låg på. Tilsæt til sidst fløden og lad det hele simre i 5 minutter, så saucen bliver cremet og tyk.

Topping og servering

Tilsæt de knuste tørrede bukkehornblade og finthakket koriander til saucen for at give den en ekstra dybde af smag. Server butter chicken med basmatiris eller almindelig ris og supplér gerne med papadums og naan for en autentisk indisk oplevelse.

Butter chicken er ikke kun en velsmagende ret, men også en fantastisk mulighed for at samles som familie over et lækkert måltid. Med dens rige smag og cremede konsistens vil både børn og voksne elske denne ret. Gør det til en del af dine ugentlige måltidsplaner!

Den ultimative madpandekager opskrift

Læs også: Den ultimative madpandekager opskrift