Bedste Opskrift for Stegt Flæsk med Persillesovs

Indhold

Stjerner

Introduktion

Stegt flæsk med persillesovs er en klassisk dansk ret, der har haft en særlig plads på middagsbordene i generationer. Om det er til en hyggelig familiemiddag, et festligt sammenkomst eller en travl hverdag, vil denne ret med garanti bringe glæde og mætte maver. Lad os dykke ned i den ultimative opskrift på stegt flæsk med en lækker persillesovs.

Ingredienser

  • 750-800 g stegeflæsk i skiver
  • Havsalt eller groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 kg kartofler
  • Persillesovs:
  • 30 g smør eller margarine
  • 2-3 spsk hvedemel
  • 5 dl letmælk
  • Muskatnød (valgfrit)
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 bundt frisk persille, finthakket
  • Citronsaft og -skal (valgfrit)

Forberedelse og Stegning af Flæsk

Forberedelse

Krydr flæskeskiverne godt med havsalt og friskkværnet peber. Læg flæskeskiverne på en ovnrist med en bageplade under, så fedtet kan dryppe ned under stegningen.

Stegt Flæsk i Ovn

Forvarm ovnen til 180-200 grader C (varmluft kan bruges). Steg flæsket i 30-45 minutter, eller indtil det er helt sprødt og gyldent. Vend skiverne et par gange undervejs for ensartet stegning.

Stegt Flæsk på Pande (Alternativ)

Dup skiverne tørre med køkkenrulle. Krydr kødet med salt og peber. Brun skiverne ca. 1 minut på hver side på en varm pande. Skru ned til middel varme og vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i cirka 1 minut for at fjerne overskydende fedt.

Perfekt Persillesovs

Smelt Smør

Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme.

Tilføj Mel

Pisk mel i lidt ad gangen, til det er en jævn masse.

Tilføj Mælk

Pisk mælken i lidt ad gangen under kraftig omrøring.

Kog og Smag til

Bring sovsen i kog og lad den småkoge 5-10 minutter, så melsmagen bliver kogt væk. Smag sovsen til med muskat, salt, peber, og citronsaft og -skal (hvis brugt). Tilsæt masser af hakket persille og rør godt.

Lækre Kartofler som Tilbehør

Kogning

Kom kartoflerne i en gryde med rigeligt letsaltet koldt vand. Kog op og kog derefter i cirka 20 minutter alt efter størrelsen af kartoflerne. Tjek om de er klar og møre og hæld derefter vandet fra. De kan holde sig lune i gryden med låg på (uden vand) til flæsk og sovsen er klar.

Familievenlige Tips og Variationer

Selvom den klassiske opskrift på stegt flæsk med persillesovs er en favorit, er der mange måder at tilpasse retten på for at gøre den mere familievenlig. Hvis børnene ikke bryder sig om stærkt krydrede retter, kan du reducere mængden af peber. Hvis der er allergikere i familien, kan letmælk erstattes med laktosefri mælk, og margarine kan bruges i stedet for smør. For en ekstra knasende oplevelse, prøv at panere flæsket før stegning.

Stegt flæsk med persillesovs er en ret, der uden tvivl vil bringe glæde til din næste familiemiddag. Prøv denne opskrift, og del din oplevelse med os. Fortæl os, hvordan det gik, og hvilke variationer du måske har eksperimenteret med. Bon appétit!