Amerikanske pandekager

Indhold

Stjerner

Ingredienser

– Hvedemel: 200 g

– Bagepulver: ½ tsk

– Sukker: 1-2 spsk

– Salt: 1 nip

– Vaniljesukker: ½ tsk

– Smør: 30 g (eller 50 g hvis du ønsker en mere smørfyldt dej)

– Æg: 1

– Mælk: 2,5 dl (kærnemælk er bedst, men almindelig mælk kan også bruges)

– Æggehvider: Piskede stive

– Citron- og appelsinskal: Rivet (valgfrit)

bland de tørre ingredienser sammen

Kom hvedemel, bagepulver, sukker, salt og vaniljesukker sammen i en skål og rør det godt sammen.

smelt smørret

Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller en lille gryde, og lad det køle lidt af.

lav æggeblommer og mælk-blandingen

Del ægget i æggeblommer og æggehvider i hver deres skål. Kom mælk ned til æggeblommerne og rør det sammen. Tilsæt smeltet smør og pisk dejen lind.

pisk æggehviderne stive

Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt ned i dejen med en dejskraber.

tilføj citron- og appelsinskal

Riv citron- og appelsinskal og kom det i dejen sammen med det smeltede smør.

varm en pande op

Varm en pande op på mellem varme, og kom lidt fedtstof på.

steg pandekagerne

Kom ca. 1/2 dl pandekagedej på panden. Pandekagerne skal have ca. 1 min på hver side, eller til de er lysebrune.

server med topping

Server dem med ahornsirup, friske bær, frisk frugt, marmelade eller hvad du lige har lyst til.

tips

– Luftige resultater: Pisk æggehviderne godt for at sikre en luftig konsistens.

– Tykkere dej: Den tykkere dej giver en fluffy og lækker konsistens, som er karakteristisk for amerikanske pandekager.

– Fleksibilitet: Du kan tilføje ekstra smør eller andre ingredienser efter eget ønske, som f.eks. chokoladeknapper eller bacon.