– Hvedemel: 200 g
– Bagepulver: ½ tsk
– Sukker: 1-2 spsk
– Salt: 1 nip
– Vaniljesukker: ½ tsk
– Smør: 30 g (eller 50 g hvis du ønsker en mere smørfyldt dej)
– Æg: 1
– Mælk: 2,5 dl (kærnemælk er bedst, men almindelig mælk kan også bruges)
– Æggehvider: Piskede stive
– Citron- og appelsinskal: Rivet (valgfrit)
Kom hvedemel, bagepulver, sukker, salt og vaniljesukker sammen i en skål og rør det godt sammen.
Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller en lille gryde, og lad det køle lidt af.
Del ægget i æggeblommer og æggehvider i hver deres skål. Kom mælk ned til æggeblommerne og rør det sammen. Tilsæt smeltet smør og pisk dejen lind.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt ned i dejen med en dejskraber.
Riv citron- og appelsinskal og kom det i dejen sammen med det smeltede smør.
Varm en pande op på mellem varme, og kom lidt fedtstof på.
Kom ca. 1/2 dl pandekagedej på panden. Pandekagerne skal have ca. 1 min på hver side, eller til de er lysebrune.
Server dem med ahornsirup, friske bær, frisk frugt, marmelade eller hvad du lige har lyst til.
– Luftige resultater: Pisk æggehviderne godt for at sikre en luftig konsistens.
– Tykkere dej: Den tykkere dej giver en fluffy og lækker konsistens, som er karakteristisk for amerikanske pandekager.
– Fleksibilitet: Du kan tilføje ekstra smør eller andre ingredienser efter eget ønske, som f.eks. chokoladeknapper eller bacon.