ingredienser
- 1,5 kilo svinekam
- 2 spsk flagesalt
- Sort peber, friskkværnet
- 8 laurbærblade
- 4 stængler frisk timian, kviste
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1-2 teskefulde timian, tørret
forberedelse af flæskestegen
Fugt fingrene med lidt vand og drys salt ned mellem alle sværene. Rids sværen smalt og helt ned til kødet med ½ cm’s mellemrum. Undgå at ridse i selve kødet. Læg stegen midt i en kold ovn og sæt ovnen på 100 grader. Stik et stegetermometer ind midt i kødet og steg til en centrumtemperatur på 50 grader.
første fase
Når stegen er ved 50 grader, vend den om og læg den med sværene nedad. Dæk stegen med vand og læg en bradepande over. Steg i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
anden fase
Efter 20 minutter, vend stegen om igen og læg den med sværene opad. Steg i 50 minutter ved 200 grader varmluft.
sidste fase
Hvis sværene ikke er sprøde efter 50 minutter, kan du skrue op for temperaturen til 225-250 grader og steg i 10-15 minutter mere.
tilbehør til flæskesteg
Server flæskestegen med rødkål, brunede kartofler og en lækker brun sauce.
brun sauce
sky
- 1 løg – grofthakket
- 1 gulerod – i tern
- 1 persillerod – i tern
- 5 deciliter vand
- 1 bouillonterning
- 1-2 teskefulde timian, tørret
sovs
Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle. Pisk en stor spiseskefuld hvedemel med top i. Pisk skyen fra flæskestegen i, og dernæst mælk eller fløde indtil du har den rette konsistens. Kom også lidt ribsgele og gastrik eller eddike i sovsen, og smag den til med salt og peber. En spiseskefuld engelsk sauce er også guddommelig i en flæskestegssovs.