ingredienser til den bedste lasagne
At lave en god lasagne starter med de bedste ingredienser. For en familievenlig ret, sørg for at have alt klar og arbejd systematisk.
kødsovs
- 1 kg hakket oksekød
- 2 løg
- 2 store gulerødder
- 3 kviste timian
- 3 fed hvidløg
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse koncentreret tomatpuré
- 1/2 dl balsamico
- 1 spsk brun farin
- Olivenolie
- Salt og peber
bechamelsauce
- 20 g smør
- 4 spsk hvedemel
- 5 dl sødmælk
- 30 g frisk parmesan
- 1 æggeblomme
- Revet muskatnød efter ønske
lasagneplader
Friske lasagneplader
ost
30 g revet parmesan
sådan laver du lasagne
forberedelse
Start med at hakke løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i en foodprocessor eller minihakker. Dette sparer tid og sikrer ensartede stykker.
kødsovs
Steg kødet i en stegepande med olie, til det er brunet over hele overfladen. Tilføj hakket løg og steg videre. Hæld balsamicoen på og lad det reducere, til væsken næsten er væk. Tilsæt tomatpuré og lad det stege sammen med kødet og grøntsagerne. Tilføj hakkede tomater og lad det simre i ca. 30 minutter. Smag til med salt, peber, brun farin og olivenolie.
bechamelsauce
Smelt smørret i en gryde over middel varme. Når smørret er smeltet, tilsættes melet og der røres godt rundt. Under konstant omrøring tilsættes mælken lidt ad gangen. Fortsæt med at røre, indtil saucen tykner. Smag til med friskrevet parmesan, salt, peber og en smule revet muskatnød. Tag gryden af varmen og tilsæt æggeblommen under omrøring.
samling af lasagne
Tag et ildfast fad og begynd med at lægge et par skefulde bechamelsauce i bunden. Læg derefter lagvis lasagneplader, kødsauce, og bechamelsauce. Gentag, indtil fadet er fyldt. Afslut med et lag bechamelsauce og drys revet parmesan på toppen.
bagning
Forvarm ovnen til 180 grader. Bag lasagnen i ca. 60 minutter, eller indtil den er gylden og sprød på toppen. Kontroller, at lasagnen er gennemvarm, før den serveres.
mulige variationer af lasagne
vegetarisk lasagne
Skift hakket oksekød ud med plantebaserede alternativer som linser eller hakket grøntsager. Brug de samme krydderier og saucer for at opnå en rig og fyldig smag.
mexicansk lasagne
Tilføj mexicanske smage ved at bruge tortillapandekager i stedet for lasagneplader. Krydr kødsovsen med spidskommen, chili og koriander, og tilføj majs og sorte bønner for ekstra fylde.
lasagne bolognese
En klassisk bolognese sauce kan erstatte kødsovsen i denne opskrift. Sørg for at lade bolognesen simre langt nok tid til at udvikle smagen fuldt ud.