Familiekogebogen.dk

Vi giver dig hverdags opskrifter

Opskrifter

svensk pølseret

Ingredienser

– 1 kg kartofler – 2 løg – 10 wienerpølser – 1 spsk smør – 1 spsk paprika – 1 dl koncentreret tomatpuré – 2 dl mælk – 1 dl piskefløde – 1 tsk æblecidereddike – 1 spsk olivenolie – 1 tsk salt – 1 tsk sort peber – 1 håndfuld purløg, fintklippet

Kog kartoflerne

Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Kog dem i let saltet vand i ca. 8 minutter. De skal være møre, men stadig faste.

Pil og hak løgene

Pil løgene og hak dem fint.

Smelt smørret

Smelt smørret i en gryde eller en stor pande.

Steg løgene

Steg løgene i smørret.

Tilsæt pølser og paprika

Tilsæt pølserne og paprika. Lad det stege et par minutter.

Tilsæt tomatpuré

Tilsæt tomatpuré og rør godt rundt.

Bland mælk og fløde

Bland mælk og fløde i. Vend forsigtigt kartoflerne i.

Smag til

Smag til med salt, peber og æblecidereddike, så retten får den rigtige smag.

Servering

Server med fintklippet purløg og evt. tilbehør som dampet broccoli eller grønne ærter.

Tips til en perfekt svensk pølseret

Kartofler: Hvis kartoflerne bliver for udkogte, risikerer du at den svenske pølseret bliver smattet. – Grøntsager: Du kan tilføje ekstra grøntsager som gulerødder eller rød peberfrugt til at give retten mere grøn smag. – Pølser: Røde pølser kan også bruges, men wienerpølser er anbefalet for deres bedre kvalitet. – Fryse: Retten kan fryses, men det er bedst at den er frisklavet, da kartoflerne kan blive smattede ved optøning og opvarmning.