Opskrifter

Bedste Opskrift for Forloren Hare

Bedste Opskrift for Forloren Hare
Af 2. oktober 2024

Introduktion til Forloren Hare

Forloren hare er en klassisk, dansk ret, som mange familier elsker. Det er en perfekt ret til både hverdagsaftener og familiefester, og dens enkle ingredienser og rige smag gør den til et populært valg. Hovedingrediensen er en kombination af svine- og kalvekød, som tilsættes bacon for ekstra smag og saftighed. I denne artikel vil vi gennemgå en detaljeret opskrift og give nogle nyttige tips til, hvordan du kan tilpasse retten efter din families behov og præferencer.

Bedste opskrift til overnight Oats Chia

Læs også: Bedste opskrift til overnight Oats Chia

Ingredienser

  • 400 g hakket svine- og kalvekød (ca. 6% fedt)
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk løgpulver eller 1 revet løg
  • 75 g rasp
  • 15-20 skiver bacon
  • 2½ dl mælk til sovs
  • ¼ liter madlavningsfløde til sovs
  • 1 spsk ribsgelé til sovs
  • 1 spsk saucsjævner til sovs (optional)
  • Kartofler og grøntsager til servering

Sådan Laver du Farsen

I en stor skål, bland hakket svine- og kalvekød med salt, friskkværnet peber, æg, mælk, piskefløde, og løgpulver eller revet løg. Rør farsen sej, så kødet bedre binder væsken. Tilsæt rasp og rør farsen godt igennem, så den er lind uden at være for tynd. Justér med mere rasp eller fløde, hvis nødvendigt.

Formning og Tilberedning

Form farsen til en langstrakt hareform i et stort, ildfast fad eller på en stegeplade med bagepapir. Klem farsen godt sammen. Læg baconskiverne ovenpå farsen, og tryk dem let ned for at sikre, at de bliver på plads under tilberedningen.

Ovnstegning

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Steg farsbrødet med bacon i 10 minutter. Skru derefter ned for varmen til 200 °C varmluft, hæld 3 deciliter vand og 3 deciliter mælk ved, og steg nu den forlorne hare færdig i yderligere ca. 45 minutter. Kernetemperaturen i et farsbrød skal være minimum 75 grader.

Tilberedning af Sovs

Læg den færdigstegte forlorne hare op på et skærebræt, og sigt væden fra fadet ned i en kasserolle. Kog det op sammen med 2 deciliter piskefløde og 4 teskefulde ribsgele. Jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.

Servering

Skær den forlorne hare i skiver og server med sovs, kogte kartofler, og dampede grøntsager som broccoli og grønne bønner. Dette er en garanteret hit blandt familiemedlemmer i alle aldre.

Unik Fremgangsmåde

For at tilføje en ekstra dimension til din forloren hare, kan du bruge en airfryer til at give baconet en sprød overflade efter ovnstegningen. Efter ovnstegningen skal du lægge farsbrødet i airfryeren ved 180°C i ca. 5-10 minutter, eller indtil baconet er sprødt og gyldent. Dette giver en perfekt balance mellem saftig fars og sprød bacon.

Tips og Variationer

Selvom vi i denne opskrift har holdt os til den traditionelle metode, er der flere måder, hvorpå du kan variere opskriften. Du kan for eksempel tilsætte forskellige krydderier eller urter til farsen for at give den mere smag. Hvis nogen i familien har allergier, kan du også overveje at bruge glutenfri rasp eller en mælkefri fløde. Husk at tilpasse retten efter din families præferencer, så alle kan nyde godt af dette lækre måltid.

Vi håber, at du føler dig inspireret til at prøve denne opskrift på forloren hare. Det er en skøn ret, der uden tvivl vil bringe glæde til dit middagsbord. Server den med hjemmelavet sovs, kartofler og dine favoritgrøntsager for en komplet og tilfredsstillende middag. God fornøjelse og velbekomme!

Den ultimative guide til Big Tasty Bacon Burger

Læs også: Den ultimative guide til Big Tasty Bacon Burger