Opskrifter

Stegte grønne tomater: En smagfuld familieklassiker

Udforsk denne lækre opskrift på stegte grønne tomater, perfekt til familiemåltider eller festlige lejligheder.

Stegte grønne tomater: En smagfuld familieklassiker
Af 21. oktober 2024

Stegte grønne tomater er en sydstatsklassiker, der bringer varme og sprødhed ind i ethvert køkken. Denne opskrift er ideel til familiebegivenheder eller som en lækker hverdagsret, der samler både små og store omkring bordet. Med deres gyldne overflade og saftige indre kan stegte grønne tomater nemt blive et hit i dit hjem.

Sådan gør du stegte grønne tomater familievenlige

Det fantastiske ved stegte grønne tomater er deres alsidighed. De kan nydes som en forret, tilbehør eller endda som en let hovedret. Hvis du har kræsne små derhjemme, kan du servere tomaterne med en yndlingsdipsauce for at gøre dem endnu mere tiltalende. For de lidt mere eventyrlystne kan du tilbyde en krydret kreoler remoulade ved siden af.

Trøffelmayo – Den uforglemmelige dip til familien

Læs også: Trøffelmayo – Den uforglemmelige dip til familien

Hvad du skal bruge

  • 5-6 store grønne tomater
  • 1 æg
  • 0.5 dl mælk
  • 2 dl majsmel eller en blanding af hvedemel og rasp
  • 1.5 tsk urtesalt eller sellerisalt
  • Peber efter smag
  • Olie til stegning (rapsolie anbefales)
  • Lidt citronsaft til servering

Forberedelse af tomaterne

Skyl de grønne tomater grundigt og skær dem i skiver på ca. 1 cm tykkelse. Fjern stilkene for at sikre, at hver bid er ren og uden ubehagelige overraskelser.

Klargøring af ægge- og melblanding

I en dyb tallerken piskes ægget sammen med mælken, indtil de er godt blandede. I en anden tallerken kombineres majsmel, urtesalt og peber. Disse to blandinger skaber den perfekte coating til tomaterne, der giver dem deres sprøde tekstur.

Panering og stegning

Vend hver tomatskive først i æggeblandingen, så i melblandingen. Dette sikrer en fyldig og sprød skorpe. Opvarm olien i en pande over medium varme. Når olien har den rette temperatur, som kan testes ved at dryppe lidt mel i – det skal boble – lægges tomaterne forsigtigt på panden. Steg dem i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne og knasende sprøde.

Servering og ekstra tips

Lad de stegte tomater dryppe af på et stykke køkkenrulle for at fjerne overskydende olie. Server dem med en frisk presset citronsaft. Du kan også komplementere dem med en hjemmelavet dip, kreoler remoulade eller blot lidt creme fraiche. For at variere retten, prøv at tilføje lidt krydderurter efter stegning for at give en ekstra dimension af smag.

Stegte grønne tomater er mere end blot en snack; de er en familieoplevelse. Prøv denne opskrift næste gang I samles omkring bordet, og oplev hvordan de bringer smil og tilfredshed til alle aldre. Lad jer inspirere af traditionen og tilføj jeres eget twist for at skabe nye minder.

Trist nyt for dem som elsker det amerikanske køkken

Læs også: Trist nyt for dem som elsker det amerikanske køkken