Opskrifter

Lækker Spidskål i Ovn: En Familieopskrift

Opdag en spændende måde at tilberede spidskål på i ovnen, der med garanti vil imponere både børn og voksne med sin smagfulde fylde og sprøde tekstur.

Lækker Spidskål i Ovn: En Familieopskrift
Af I dag kl. 08:10

Hvis du leder efter en opskrift, der forener enkelhed og uimodståelig smag, så er spidskål i ovn et fremragende valg. Denne opskrift har vundet indpas i mange hjem, ikke kun på grund af sin lækre smag, men også pga. dens alsidighed. Perfekt til både hverdag og særlige anledninger, vil denne ret glæde alle omkring middagsbordet.

Grøn quinoa og kalkunkylling bowl med avocado og citron: En familievenlig opskrift til vægttab

Læs også: Grøn quinoa og kalkunkylling bowl med avocado og citron: En familievenlig opskrift til vægttab

Hvad gør denne opskrift speciel?

Det kan være svært at finde opskrifter, der appellerer til forskellige aldersgrupper samtidig. Med spidskål i ovn har du en ret, der let kan tilpasses familiens smag. Retten byder på både sprøde og saftige elementer, som gør det til en storfavorit. Det er simpelthen den perfekte ret, som alle kan samles om, samtidig med at den tilbyder en vidunderlig smagsoplevelse.

Tips til tilpasning for hele familien

Spidskål i ovn kan tilpasses på et utal af måder. Hvis der er allergikere i familien, kan du udelade nødderne eller baconen. Prøv også at eksperimentere med dine favorittingredienser. Tilsæt for eksempel lidt chili for en pikant smag eller giv retten et strejf af syre med friske citronsaft.

Ingredienser til spidskål i ovn

  • 1 stk. spidskål
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 2 tsk. tørret dild (eller timian)
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1,5 dl hasselnødder (valgfrit)
  • 4 skiver bacon (valgfrit)

Trin-for-trin guide til spidskål i ovn

Forberedelse

Først og fremmest, forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dette vil sikre, at spidskålen får den rette sprøde tekstur. Fjern de grove ydre blade fra spidskålen og del den i fire dele på langs. Sørg for at vaske dem grundigt.

Tilberedning

1. Lav marinaden ved at blande olivenolie, salt, peber og tørret dild i en skål. Pensl den jævnt over de fire spidskåldele.
2. Hak hvidløget fint og fordel det jævnt over spidskålene.
3. Læg spidskålene på en bageplade og bag dem i ovnen i cirka 15 minutter.
4. Hvis du har valgt at bruge hasselnødder eller bacon, kan du nu tilføje dem. For hasselnødder: hak nødderne groft og fordel dem over spidskålene efter de første 15 minutter. For bacon: vikl 1-2 skiver bacon om hver spidskål og bag i yderligere 10-15 minutter, til baconen er let sprød.

Serveringstips

Server spidskålen varm, gerne med en frisk dressing af cherrytomater og løg. Det giver en frisk og saftig kontrast til den sprøde kål.

Spidskål i ovn er en ret, der kan samle familien og skabe glæde ved middagsbordet. Prøv opskriften af, og lad dig overraske over, hvor hurtigt den bliver et hit i jeres hjem. Inviter også venner og familie med til at opleve denne smagfulde ret!

Passionsfrugt sorbet med vanilje og lime

Læs også: Passionsfrugt sorbet med vanilje og lime