Opskrifter

Hjemmelavede flødeboller: En familievenlig opskrift

Lær at lave lækre hjemmelavede flødeboller med vores trin-for-trin vejledning. Perfekt til familiefester og hyggelige stunder.

Hjemmelavede flødeboller: En familievenlig opskrift
Af I dag kl. 05:50

 

I mange danske hjem er flødeboller en elsket delikatesse, som ofte serveres ved specielle lejligheder eller som en luksuriøs weekendgodbid. Denne opskrift viser dig, hvordan du kan lave lækre hjemmelavede flødeboller, med en skarp kombination af ingredienser, der vil glæde hele familien.

Det du skal bruge: Ingredienser til dine flødeboller

  • 375 g Marcipan (kan også blande med hakkede mandler hvis ønsket)
  • 250 g Sukker
  • 1 spsk Vaniljesukker
  • 100 g Glukose
  • 75 g Vand
  • 150 g Pasteuriserede æggehvider
  • 560 g Chokolade (mørk eller hvid, efter præferencer)

Fra marcipan til bunde: Sådan kommer du i gang

Start med at rulle marcipanen til en pølse og skær den i skiver, så de bliver ca. 5 mm tykke. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter. Bundene skal være let gyldne før de tages ud. Lad dem køle helt af, mens du forbereder skummet.

Den perfekte skum: Hemmeligheden bag luftige flødeboller

Kog en sukkerlage ved at blande sukker, vand, glukose og vaniljesukker i en gryde, opvarmet til 117-118 grader. Mens sukkerlagen når temperaturpunktet, skal du begynde at piske æggehviderne let op. Når sukkerlagen er klar, hæld den langsomt ned langs kanten af skålen, mens du konstant pisker. Pisk skummet, indtil det er helt afkølet og meget luftigt, hvilket tager cirka 10-15 minutter. En røremaskine er en fantastisk hjælp her.

Form skummet og bag: At bringe flødebollerne til live

Fyld skummet i en sprøjtepose og form toppe på de afkølede bunde. For at stabilisere dem, kan du bage dem i ovnen igen i 5 minutter ved 180 grader. Lad dem køle helt af inden næste skridt.

Den uimodståelige overtræk: Sådan får du den perfekte chokoladefinish

Smelt chokoladen langsomt i et vandbad eller mikrobølgeovn, og sørg for, at den når en temperatur på mellem 31-33 grader for at temperere chokoladen rigtigt. Dette sikrer en smuk, blank finish og den perfekte knæk. Dyp hver flødebolle i chokoladen, begynder med toppen, og løft den op med en hurtig drejning for at sikre jævn dækning og at skummet forbliver i takt.

Opbevaring og servering

For maksimal friskhed bør flødebollerne opbevares i en tætsluttende beholder eller kagedåse ved stuetemperatur, eller i køleskab i op til fem dage. Server dem som en sød afslutning på en hyggelig familiemiddag, eller som en særlig after-school treat, der helt sikkert vil bringe smil frem.

Vi håber, at denne opskrift på hjemmelavede flødeboller inspirerer dig til at bringe noget lækkerhed ind i dit køkken, og vi glæder os til at høre, hvordan det gik! God bagelyst!

Den ultimative guide til hjemmelavede sliders

Læs også: Den ultimative guide til hjemmelavede sliders