Opskrifter

Københavns anmelderroste restaurant lukker efter over 10 år i toppen

Situationsbillede
Situationsbillede
Af 11. oktober 2024

Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at en af Københavns mest anerkendte restauranter lukker efter mere end et årti i den gastronomiske elite. Restauranten, kendt for sin moderne fortolkning af nordisk madlavning, har gennem årene modtaget utallige hædersbevisninger og glædet både lokale og internationale gæster med sine kulinariske mesterværker.

Økonomiske udfordringer tvinger til lukning

På trods af den internationale anerkendelse og de mange seksstjernede anmeldelser har økonomiske udfordringer gjort det vanskeligt at fortsætte driften. Ejerne, LOCA Gruppen, overtog restauranten i 2019 med ambitionen om at skabe en bæredygtig forretning både i forhold til råvarer og økonomi. Selvom driften viste overskud i 2023, har stigende omkostninger og ændrede markedsvilkår i 2024 gjort det umuligt at opretholde den høje standard uden at gå på kompromis med økonomisk ansvarlighed.

“Vi er meget stolte af det, vi har opnået med restauranten, men vi må erkende, at tiderne har ændret sig. Den oplevelse og det prisleje, som vi repræsenterer, passer ikke længere ind i det nuværende marked. Økonomisk bæredygtighed og ansvarlighed er kerneværdier for os, og derfor vælger vi at trække stikket nu,” udtaler ejerne Merete Holst og Dorte Juhl Østergaard.

En æra af kulinarisk excellence

Under ledelse af køkkenchef Christoffer Sørensen har restauranten høstet stor anerkendelse, herunder en plads på World’s 50 Best Discovery-liste og en rangering som nummer 81 på Opinionated About Dining’s liste over Europas bedste restauranter. Restauranten har været et fyrtårn for moderne nordisk gastronomi og har sat nye standarder for, hvad man kan forvente af en spiseoplevelse i København.

Sidste chance for at opleve magien

Den sidste åbningsdag bliver lørdag den 12. oktober. Vi opfordrer alle madelskere til at benytte lejligheden til at besøge restauranten en sidste gang og nyde den unikke atmosfære og de sublime retter, der har gjort den til en favorit blandt både anmeldere og gæster.

Tak for mad og minder

Vi ønsker at takke hele teamet bag restauranten for deres dedikation, kreativitet og passion gennem årene. Deres indsats har ikke kun beriget den danske madscene, men også inspireret utallige kokke og gastronomi-entusiaster verden over.


Vi ønsker alle det bedste fremover og ser frem til at følge deres næste kapitel i den kulinariske verden.

Lækker opskrift på koldhævede burgerboller

Læs også: Lækker opskrift på koldhævede burgerboller