Opskrifter

Den 80-årige Cornflake-småkage, der tager dig tilbage til barndommen

Den 80-årige Cornflake-småkage, der tager dig tilbage til barndommen
Af 11. oktober 2024

“Vi har bagt denne nemme opskrift mere end 10 gange, og den er altid perfekt.”

Er du også vild med klassikere – de kager og bagværk, der minder dig om barndommen, besøg i det lokale bageri eller eftermiddagste hos bedsteforældrene?

En af disse klassikere er den traditionelle cornflake-småkage, en småkage som de fleste kender, da den har eksisteret siden 1930’erne!

Med over 50 anmeldelser med 5 stjerner er vores cornflake-småkage en idiotsikker opskrift, du vil bruge i mange år fremover.

De bedste cornflake-småkager nogensinde

Pisk en portion af disse cornflake-småkager til eftermiddagsteen eller skolefesten, og de vil være væk på et øjeblik. For at lave denne nostalgiske opskrift skal du blot piske smør og sukker, blande æg, mel og korender i, og derefter vende dejen i knuste cornflakes.

Resultatet er en gylden, sprød og samtidig sej småkage, der tager os og hele familien tilbage til de gode gamle dage:

“Præcis som bedstemor plejede at lave dem. Hele familien elsker disse lækre småkager. Vi har bagt denne nemme opskrift mere end 10 gange, og den er altid perfekt.” – Jerusha

“Disse vækker barndomsminder, og de skuffede ikke. Absolut vidunderlige.” – Helenpat

“Dette minder mig om de småkager, min mor og bedstemor lavede, da jeg voksede op… Jeg vil helt sikkert lave denne opskrift igen.” – Quiltsandcats

Gode ting varer evigt.

Hvem skabte denne opskrift?

Den originale opskrift blev skabt af Florence Violet McKenzie, Australiens første kvindelige elektroingeniør. Opskriften var med i hendes bog fra 1936, All-Electric Cookery Book, som lærte folk at lave mad med elektriske apparater.

Giv dine cornflake-småkager et twist!

Hvis du er træt af det klassiske, siger vores community, at korender og cornflakes ikke er den eneste måde at lave disse lækre cornflake-småkager på.

Nogle af vores medlemmer bruger Crunchy Nut-cereal i stedet for almindelige cornflakes for en lidt mere fancy småkage, og det er vi helt med på.

Og i stedet for korender kan andre tørrede frugter bruges, såsom dadler, rosiner eller glaserede kirsebær. For dem, der ikke er vilde med tørret frugt, er chokoladestykker eller nødder også et populært valg.

Svenske kødboller med kartoffelmos og tyttebærsyltetøj – en familiefavorit

Læs også: Svenske kødboller med kartoffelmos og tyttebærsyltetøj – en familiefavorit