Opskrifter

Den bedste opskrift til rigatoni

Den bedste opskrift til rigatoni
Af 9. oktober 2024

Ingredienser

1 box (1 lb) rigatoni
2 spiseskefulde olivenolie
4 fed hvidløg, hakket
1 stor løg, hakket
1 lb magert hakket oksekød
1 lb italiensk pølse, uden skind
2 – 24oz glas marinara sauce
16oz whole milk ricotta
1 æg
1 bundt persille
1 bundt basilikum
2 spiseskefulde frisk oregano
1 16oz pakke mozzarella, revet
Salt og peber efter smag

Proteinrige kødboller til træning

Læs også: Proteinrige kødboller til træning

Forberedelse

Preheat oven to 375F. Forvarm ovnen, så den er klar, når du skal bruge den.

Kog pastaen. Fyld en stor gryde med saltet vand, og bring det til kog. Kog rigatonien efter pakkeanvisningerne, indtil al dente, og dræn derefter grundigt.

Lav sovsen

Brun hvidløg og løg. I en stor gryde varmes olivenolien op over medium-høj varme. Tilsæt hakket hvidløg og hakket løg, og steg indtil løgene er gyldne.

Tilsæt kød. Tilsæt hakket oksekød og italiensk pølse, og del det i mindre stykker med en træske. Steg indtil kødet er brunet.

Tilsæt marinara sauce. Hæld marinara-saucen i, og krydr med salt, peber og eventuelle ekstra krydderurter. Lad saucen simre i ca. 10 minutter.

Lav ricotta-blandingen

Combine ricotta og æg. Læg ricotta-ost og æg i en foodprocessor, og puls for at blande.

Tilsæt krydderurter. Tilsæt den hakkede persille, basilikum og oregano til ricotta-blandingen, og puls indtil krydderurterne er godt hakkede. Krydr med salt og peber efter smag.

Samle casserollen

Layer the sauce. Smør en 9×13 tommer bageform let med olie, og fordel halvdelen af kødsausen i bunden.

Tilsæt pasta. Fordel den kogte rigatoni jævnt over sausen.

Tilsæt resterende sauce. Skær den resterende sauce over rigatonien.

Fordel ricotta-blandingen. Fordel ricotta-blandingen ovenpå pastaen.

Drys mozzarella. Drys den revne mozzarella over ricotta-blandingen.

Bagning

Bag uncovered. Bag casserollen uden låg i den forvarmede ovn i 45-60 minutter, indtil osten er gylden og saucen bobler.

Servering

Server varmt. Tag ud af ovnen, og lad den hvile et par minutter, inden servering. Pynt med ekstra krydderurter, hvis ønsket.

Ekstra tips

Lav på forhånd. Du kan forberede casserollen op til en dag i forvejen og opbevare den i køleskabet inden bagning.

Frys ned. Casserollen kan fryses enten før eller efter bagning. Tø op og opvarm som nødvendig.

Server med tilbehør. Server med en italiensk salat og stegte mozzarella bolde for et komplet måltid.

Svenske kødboller med kartoffelmos og tyttebærsyltetøj – en familiefavorit

Læs også: Svenske kødboller med kartoffelmos og tyttebærsyltetøj – en familiefavorit